Connect with us
Data: 25/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Adunare Generală Extraordinară de Alegeri la AJF Hunedoara

Publicat

pe

Pe data de 8 ianuarie 2018 a încetat din viață, fulgerător, profesorul Mircea Sîrbu, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara.

După decesul subit al lui Mircea Sîrbu, funcția de președinte al AJF Hunedoara a rămas vacantă și, conform statutului, într-un termen de 30 de zile, trebuie organizate alegeri pentru ocuparea postului.

Hotărâri ale Comitetului Executiv

În acest sens, de la data decesului lui Mircea Sîrbu, de pe 8 ianuarie, și până în prezent, Comitetul executiv al AJF Hunedoara s-a întrunit de două ori. În prima întrunire s-a stabilit, de principiu, data alegerilor, aceasta fiind 7 februarie, desemnarea unui președinte interimar, care, conform statutului, trebuia ales dintre cei doi vicepreședinți, Damian Diniș, reprezentantul celor de la Șoimul Băița, și Vasile Scurtu, din partea celor de la Minerul Uricani, funcția revenindu-i, în urma votului din Comitetul Executiv al AJF Hunedoara, primului dintre aceștia, precum și stabilirea criteriilor pe care trebuie să le îndeplinească aceia care doresc să candideze. În cel de-al doilea Comitet Executiv, desfășurat marți după masă, s-au adoptat trei hotărâri, continutul lor fiind următorul:

  1. S-a stabilit locaţia, ora şi ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare de Alegeri din data de 07.02.2018;
    2. S-a stabilit componenţa Comisiei de analiză şi validare a dosarelor candidaţilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai AJF compusă din:
    – Jorza Lucian – preşedinte
    – Bogdan Sever – membru
    – Băleanu Aurelian – membru
    3. S-a stabilit Comisia de soluţionare a contestaţiilor privind validarea dosarelor candidaţilor compusă din:
    – Orbonaş Călin – preşedinte
    – Biriş Mirel – membru
    – Hanzi Stan – membru
    Hotărârile Comitetului Executiv al AJF Hunedoara au fost aprobate în unanimitate.

Pe 7 februarie, ora 13.00, la Inspectoratul Școlar

Advertisement

În cadrul ultimei ședințe de Comitet Executiv a fost emis un Convocator al Adunării Generale Extraordinare de Alegeri a AJF Hunedoara, care are următorul conținut: „În ședința din 16.01.2018 a Comitetului Executiv al Asociatiei Județene de Fotbal Hunedoara, în temeiul articolului 31 din Statutul AJF Hunedoara, s-a stabilit ca Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri, programată la data de 07.02.2018, ora13.00, se va desfășura în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara – Sala Europa, situată în localitatea Deva, strada Gheorghe Barițiu, nr.2, având următoarea ordine de zi:
1. Constatarea întrunirii cvorumului;
2. Aprobarea ordinii de zi;
3. Alocuțiunea președintelui AJF;
4. Desemnarea scrutătorilor și a comisiei de validare a voturilor, a comisiei electorale și a comisiei de soluționare a contestațiilor;
5. Desemnarea a trei persoane pentru întocmirea procesului-verbal oficial al Adunării Generale Extraordinare de Alegeri;
6. Alegerea președintelui asociației, alegerea vicepreședinților și a membrilor Comitetului Executiv, propunerea spre validare a trezorierului/directorului economic, alegerea președintelui și a membrilor Comisiei de Cenzori;
7. Aprobarea hotărârii Adunării Generale Extraordinare de Alegeri.
În situația în care nu se intrunește cvorumul prevăzut la articolul 32 din Statul AJF Hunedoara, Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri se va desfășura în ziua următoare, în același loc și la aceeași oră”.

Este așteptat să participe și Răzvan Burleanu

Alegerile pentru noua conducere a AJF Hunedoara erau programate, inițial, a se desfășura în această primăvară, însă au fost devansate din cauza încetării din viață a lui Mircea Sîrbu. Profesorul Mircea Sîrbu, care a fost cel mai longeviv președinte de AJF din țară, fiind în fruntea asociației din județ 27 de ani, își anunțase intenția de a nu mai candida pentru un nou mandat. La alegerile din 7 februarie este așteptat să ia parte și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care a participat la funeraliile lui Mircea Sîrbu.

Advertisement

Actualitate

Prima aterizare a elicopterului SMURD în incinta Spitalului municipal Brad

Publicat

pe

Redactat de

Elicopterul SMURD a efectuat prima sa aterizare în incinta Spitalului Municipal Brad, marcând un progres semnificativ în ceea ce privește gestionarea urgențelor medicale.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se realiza doar de la Stadionul Municipal „Aurul Brad”, însă noua facilitate permite echipajului să preia urgențele majore direct din curtea spitalului.

Această inițiativă este salutată ca fiind un pas major în reducerea timpilor de așteptare și, implicit, în creșterea șanselor de supraviețuire pentru cei aflați în situații de urgență. Aterizarea elicopterului SMURD în incinta spitalului aduce serviciile medicale de urgență mai aproape de pacienți, asigurând o intervenție rapidă și eficientă în momentele critice.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se făcea doar de la Stadionul Municipal ”Aurul Brad”, dar începând de astăzi, preluarea urgențelor majore se va putea face și direct din curtea spitalului, lucru care micșorează considerabil timpii de așteptare și poate contribui major la salvarea unor vieți omenești. Mulțumim echipajului SMURD pentru profesionalism și medicilor noștri de la CPU pentru modul profesionist în care tratează aceste cazuri! Bineînțeles, ne cerem scuze vecinilor pentru zgomotul produs de elicopter, dar vă asigurăm că aceste aterizări vor avea loc numai în situații critice, atunci când viața oamenilor este în pericol”, arată cei de la Spitalul municipal Brad, pe pagina de Facebook.
FOTO: Facebook@Spitalul municipal Brad
Citeste mai mult ...

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Târg tradițional de mărfuri, sâmbătă, la Hațeg

Publicat

pe

Redactat de

Un nou târg de mărfuri va avea loc în orașul Hațeg. Acesta se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, pe strada Stadionului, din localitate.

Târgul din sâmbăta Floriilor este destinat comercializării produselor alimentare, a celor de uz gospodăresc, a unor produse nealimentare de uz curent, precum și a unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte noi și second hand”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate