Home - Actualitate - Actriţa Isabela Haşa, din nou, în mijlocul copiilor, în cadrul unui eveniment organizat de biblioteca judeţeană

Actriţa Isabela Haşa, din nou, în mijlocul copiilor, în cadrul unui eveniment organizat de biblioteca judeţeană

luni, 20 Mar, 2017

Sala de conferinţe a Parcului de Afaceri din Simeria s-a umplut, vineri, de copii, curioşi să afle cât mai multe despre aventurile celor doi protagonişti, Mara şi Dănuţ, din cartea, scrisă cu mult suflet pentru cei mici, de actriţa Isabela Haşa. Aceasta a prezentat, în faţa asistenţei numeroase, placheta de poezie intitulată „Ham-Ham, Miau-Miau și semnele de circulație”. Totul, în cadrul unei întâlniri pusă la cale de conducerea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului (ADEH).

Copiii prezenți la eveniment au fost numai ochi și urechi, au ascultat fragmente din volum citite de autoare, cu multă sensibilitate. Ca de fiecare dată, actriţa Isabela Haşa s-a simţit minunat în mijlocul celor mici, de data aceasta în ipostază de scriitoare pentru copii.

Ham-Ham, Miau-Miau și semnele de circulație” este o cărticică scrisă special pentru copii şi cuprinde un dialog între doi mici protagoniști, Mara și Dănuț, care discută plini de însuflețire pe tema semnelor de circulație, în compania prietenilor lor, un cățel și un motan, de care nu se despart. Cartea este scrisă cu afecțiune și dragoste pentru copii, într-un stil agreabil. Prin joc, prin întrebări aparent inocente, copiii învață semnele de circulație, semne cu care e bine să se familiarizeze de la cea mai fragedă vârstă. Desenele de pe ultimele pagini ale cărții urmează să fie colorate de către copii, ceea ce face această plachetă cu atât mai atractivă. „Actrița Isabela Hașa a scris această carte cu talent, cu dragoste pentru copii, pe care îi simte aproape de sufletul ei. Dragostea autoarei pentru copii, pentru animale, pentru tot ce înseamnă sensibilitate se face simțită din plin în versurile care curg cu ușurință, semn că au fost alcătuite cu dragoste. Am fost deosebit de bucuroși că, grație harului și generozității artistei, am putut face un cadou frumos micilor noștri cititori. I-am mulțumit Isabelei Hașa pentru disponibilitatea pe care o are de a dărui clipe de bucurie copiilor și am invitat-o să mai scrie astfel de cărți, spre încântarea acestui public tânăr pe care îl îndrăgim cu toții”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

Lansarea a fost urmată de un moment artistic, „Bunica și extraterestrul”, o comedie muzicală pentru copii, oferită de actrițele Isabela și Mara Hașa din Deva.

La final, cei mici au primit şi autografe din partea actriţei Isabela Hașa.