Actualitate
Copaci rupți de vânt, localități fără curent electric și copii blocați în Parâng
Ninsoarea și vântul puternic au creat numeroase probleme în județul Hunedoara. Mai mulți copaci au fost rupți și s-au prăbușit pe șosea, pompierii hunedoreni fiind nevoiți să intervină în mai multe părți. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în Valea Jiului, în Parâng, acolo unde stratul de zăpadă măsura, ieri, mai bine de o jumătate de metru. Din cauza nămeților, un grup de copii ce se aflau într-o tabără acolo, nu au mai putut coborî. De asemenea, ninsoarea puternică a afectat și rețeaua de energie electrică, iar zeci de familii din mai multe localități hunedorene au rămas pe întuneric.
Zona montană a județului Hunedoara s-a aflat ieri, începând de la ora 11:00 și până la 18:00, sub incidența codului portocaliu de ninsori și vânt puternic. În aceste condiții, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, lt.col. Viorel Demean, a convocat grupa operativă la Centrul de Management al Situațiilor de Urgență pentru monitorizarea situației operative. Pompierii hunedoreni au fost nevoiți să intervină pentru înlăturarea unor copaci rupți de vânt și căzuți pe DN 7A, la ieșirea din Petroșani, și pe mai multe străzi din municipiu, dar și pe DN 76, la Baia de Criș. De asemenea, pompierii au acționat, împreună cu cei de la „Drumuri”, pentru îndepărtarea unor aluviuni și bolovani, desprinși de pe versanți, care au afectat DJ 687, între Cinciș și Toplița, și DJ 76, între Baia de Criș și Târnăvița.
22 de localități, în beznă
Mai mult, vântul puternic a afectat și rețeaua de energie electrică. Gospodăriile din 22 de localități ale județului se aflau, în jurul orei 11:00, fără curent electric. La Petrila, de exemplu, locatarii dintr-un cartier întreg al orașului nu au mai avut, ieri, de dimineață, curent electric. De vină a fost stratul de zăpadă, care s-a așezat după ore în șir în care a plouat torențial. Cablurile de curent au cedat sub greutatea zăpezii și a gheții și s-au rupt, iar oamenii au rămas fără curent electric. De altfel, întreg orașul a fost înghețat și un strat consistent de zăpadă s-a așternut peste tot. Echipele ENEL au ajuns în zonă și au demarat operațiunile de repunere în funcțiune a circuitelor electrice. Au fost afectați oamenii din blocul 55 de pe strada Republicii și mai multe case aflate în apropiere.
Zăpadă de peste 60 de centimetri și pericol de avalanșe
În Parâng, zăpada măsura peste o jumătate de metru, iar acolo mai mulți copii ce se aflau într-o tabără de nutriție și care trebuiau să coboare spre casă, ieri dimineață, au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor și al jandarmilor montani, după ce, din cauza vântului și a ninsorii, accesul auto în stațiune nu a mai fost posibil. Copiii au fost coborâți, în siguranță, la baza muntelui.
Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cu probleme, pentru că a nins mult în Parâng, iar vântul a bătut cu putere și, după ce s-a luat curentul din cauza viscolului, nici telescaunul nu a funcționat duminică de la prima oră. Toate cabanele, însă, au intrat pe generatoare, ca să nu fie afectați oamenii aflați în munte.
Salvamontiștii au avertizat că, în Parâng, există riscul ca zăpada să o ia la vale. În toate stațiunile montane din județ a nins foarte mult, iar jandarmii și salvamontiștii s-au mobilizat, fiind pregătiţi să intervină, în orice moment, în caz de nevoie. Din păcate, însă, peisajul frumos poate fi admirat cu prudență, pentru că în munți pândește oricând pericolul, fiindcă stratul de zăpadă este instabil și o poate lua oricând la vale. „Stratul de zăpadă, în masivul Parâng, depășește 60 de centimetri și ninge în continuare viscolit. Traseele de creastă sunt închise, pentru că există risc de avalanșă – gradul 4”, a precizat Remus Popescu, șeful Salvamont Parâng.
Diana Mitrache
Ramona Ștefan
Actualitate
Ce spune stilul tău de poker despre tine

Jucătorii de poker sunt împărțiți în mai multe categorii. Au stiluri diferite, iar unii sunt mai agresivi, dar cumpătați, alții sunt mega-agresivi, unii preferă să fie mai pragmatici, alții sunt mai neglijenți, în timp ce alții joacă haotic. Aceste stiluri spun multeși despre personalitatea lor în afara meselor de poker.
Principalele categorii de jucători de poker:
Cei mai mulți jucători de poker își doresc să facă parte din categoria Tight-Aggressive. Din punct de vedere statistic, acești jucători sunt cei care au șansele cele mai mari să aibă rezultate bune pe termen lung. Asta deoarece acești jucători își aleg cu atenție mâinile pe care le joacă, iar atunci când o fac sunt decisivi și agresivi, cu multe pariuri bine gândite.
Dacă faci parte din această categorie, ce poate spune despre tine ca om? În principiu, ești un om organizat, răbdător, cu atenție la detalii. Nu iei decizii impulsive, ci îți cântărești cu atenție riscurile. Disciplina și autocontrolul fac parte din rutina ta zilnică.
Loose-Aggressive

E destul de greu să joci poker împotriva unui om cu acest stil. Asta deoarece jucătorii din această categorie joacă foarte multe mâini, cel mai adesea într-un stil agresiv. Sunt greu de citit și te supun adesea la presiune. Jucătorii din această categorie își asumă constant riscuri.
Te regăsești în această descriere? Hai să vedem ce spune despre tine ca om. Ești un om care pune mare accent pe intuiție, iei decizii rapide, indiferent cât de mari ar fi riscurile. În general, oamenii de acest gen sunt energici și iubesc spiritul de competiție. Nu se tem să iasă din zona de confort și adoră să aibă o viață activă.
Tight-Passive
Este de dorit să fii Tight-Passive când joci poker? În principiu, nu prea ai motive să faci parte din această categorie, deoarece riști să fii adesea victimele jucătorilor agresivi. În plus, pe măsură ce blind-urile cresc, nu mai poți să ții pasul cum trebuie.
Asta deoarece jucătorii din categoria Tight-Passivesunt extrem de selectivi cu mâinile jucate și nu adoptă un stil agresiv. Mizează doar când sunt 100% siguri că au șanse de câștig. De regulă, acești jucători preferă să joace poker online, pentru că pot deschide mai multe mese și prinde astfel mâini bune mai des.Strategia nu este însă tocmai profitabilă pe termen lung.
Există, însă, și acești jucători la mese, atât în cazinouri, cât și pe site-urile de poker. Cum pot fi descriși în viața de zi cu zi? Ei pot fi considerați oameni analitici, poate chiar introvertiți. Oameni care nu se aruncă în decizii cu capul înainte fără să le analizeze cu atenție înainte. Sunt calmi și precauți și nu le place să iasă în evidență.
Loose-Passive
Loose-Passive este, fără niciun dubiu, un stil de jucător pe care nu ți-l dorești. Explicația este simplă. Jucătorii de acest tip joacă multe mâini, însă fără să aibă agresivitate. Practic, jocul lor este banal și plictisitor. Nu se bazează pe probabilități, ci pe noroc și pe speranța că vor veni cărți bune. Dacă faci parte din această categorie, nu ar strica să încerci să îți ridici nivelul.
Cât despre personalitatea ta, se poate spune că ești o fire optimistă, încrezătoare, care evită conflictele cu orice preț. Te bazezi mult pe instinct și adesea poți fi luat prin surprindere. Pari un om empatic și cald, dar poate că ar trebui să fii mai ferm în anumite decizii.
Fish
O altă categorie din care nu îți dorești să faci parte. Fish este un termen prin care sunt descriși jucătorii care nu stăpânesc prea bine jocul de poker. Se bucură de acțiune, dar nu au o strategie, joacă haotic. Câteodată sunt agresivi, câteodată joacă pasiv. Cert este că vor să fie implicați în fiecare mână și pot fi pedepsiți cu ușurință, deși sunt destul de greu de citit și uneori pot avea cărți bune. În orice caz, dacă faci parte din această categorie, poate ar trebui să încerci să îți crești nivelul.
Ce poate spune despre tine? Că ești un om care adoră distracția, că ești pozitiv și că nu ții prea mult cont de riscuri. S-ar putea să ai o viață în care treci de la o stare la alta, ceea ce nu este întotdeauna un lucru bun. Pe de altă parte, îți place să ai cât mai multe pasiuni.
Actualitate
Adrenalină în centrul Devei. Campionatele Naționale de Super Slalom, Slalom Juniori și Vehicule Electrice, în acest weekend

O competiție plină de adrenalină va avea loc în acest weekend, la Deva. Este vorba depre Campionatele Naționale de Super Slalom, Slalom Juniori și Vehicule Electrice, desfășurate sâmbătă și duminică, pe 19 și 20 iulie.
Competiția automobilistică, desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), este dedicată tinerilor pasionați de viteză și performanță.
„Deva devine circuit urban! Pe 19 și 20 iulie, Bulevardul Decebal se transformă într-un traseu plin de viteză, tehnică și adrenalină! Campionatele Naționale de Super Slalom, Slalom Juniori și Vehicule Electrice, cei mai buni piloți din România, de la copii de 8 ani la profesioniști cu mașini de competiție, vin să cucerească Deva în cadrul Deva Trophy! (…) Intrarea este liberă! Nu rata spectacolul! E motorsport pur, în inima Devei!”, au transmis organizatorii.
Evenimentul se desfășoară între orele 11:00 și 19:00, iar publicul va avea parte și de surprize: o tombolă cu premii atractive, printre care o tură în dreapta într-un bolid de peste 700 CP sau o bicicletă Devron.
Competiția este organizată de Asociația GT Auto Club Sportiv, în parteneriat cu Asociația Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, cu susținerea Primăriei Municipiului Deva.
Închideri de circulație
Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului, Primăria Municipiului Deva a anunțat că circulația rutieră va fi închisă/restricționată pe Bulevardul Decebal, tronsonul de drum cuprins între intersecția cu Bulevardul Iuliu Maniu și intersecția cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu, de vineri, 18 iulie 2025, ora 18:00, până duminică, 20 iulie 2025, ora 22:00.
Pe durata evenimentului, locuitorii și participanții la trafic sunt rugați să nu parcheze autovehicule pe traseul competiției, să reducă traficul pietonal și rutier în zonă, să evite prezența animalelor pe traseu, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale comisarilor de cursă și să circule cu prudență în intervalele și zonele menționate, pentru siguranța tuturor
Primăria Municipiului Deva și organizatorii le mulțumesc anticipat tuturor cetățenilor pentru înțelegere și sprijin, și îi încurajează să folosească rute alternative și să manifeste vigilență sporită în trafic.
Actualitate
Adrian Ahrițculesei, invitat special la „Întâlnirile Altfel” din Petrila – o lecție despre curaj, anduranță și legătura cu rădăcinile

Astăzi, de la ora 17:00, Sala Pompadou din incinta fostei exploatări miniere din Petrila se transformă într-un spațiu de dialog autentic și inspirație, odată cu desfășurarea celei de-a treia ediții a proiectului „Întâlnirile Altfel”. Invitatul special al acestei ediții este Adrian Ahrițculesei, alpinist de anduranță originar din Petroșani și primul român care a finalizat circuitul Volcanic Seven Summits, cucerind cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent.
Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, în parteneriat cu altfeldelocuri.ro, propune o întâlnire cu una dintre cele mai marcante figuri ale alpinismului românesc contemporan. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
De la vârfurile lumii, înapoi acasă
După o nouă expediție în Alaska, unde a încercat să urce pe vârful Denali – cel mai înalt din America de Nord – Adrian Ahrițculesei revine în Valea Jiului pentru a împărtăși publicului povești despre curaj, limite umane, perseverență și legătura profundă cu locurile natale. Chiar dacă vremea i-a împiedicat atingerea vârfului Denali, sportivul a ajuns până în a treia tabără de aclimatizare, demonstrând încă o dată determinarea sa în fața celor mai dure provocări.
„Va fi o întâlnire cu omul care a văzut lumea de pe cele mai înalte vârfuri și s-a întors să ne povestească și nouă aventurile sale”, transmit organizatorii.
„Întâlnirile Altfel” – un proiect care dă viață locurilor și comunităților
Găzduită în fosta mină reconvertită în Exploatarea Culturală Petrila, inițiată de artistul Ion Barbu, ediția din 18 iulie continuă misiunea proiectului de a transforma spațiile simbolice ale Văii Jiului în locuri vii de dialog, inspirație și reconectare cu identitatea locală.
FOPTO: FACEBOOK CENTRUL DE CULTURĂ ȘI ARTĂ AL JUDEȚULUI HUNEDOARA
- Actualitatecu 3 zile in urma
Accident pe DN 7, în Simeria. Trafic blocat pe ambele sensuri
- Actualitatecu 3 zile in urma
Destin frânt în zbor. Pilotul care și-a pierdut viața în tragedia de la Orăștie era un aviator cu experiență
- Actualitatecu 2 zile in urma
Un hunedorean la Festivalul Olimpic al Tineretului European
- Actualitatecu o zi in urma
Renovări fictive, prejudiciu real. Bărbat din Lupeni reținut pentru înșelăciuni de aproape 100.000 de lei
- Actualitatecu 2 zile in urma
Șofer fără permis, depistat de polițiști în Hunedoara
- Actualitatecu 2 zile in urma
Tradițiile se întorc la viață în Poiana Muierii: Nedeia din 20 iulie 2025 promite o zi de neuitat
- Actualitatecu 2 zile in urma
Grup infracțional organizat destructurat în Valea Jiului: Șase tineri reținuți pentru trafic de droguri
- Actualitatecu o zi in urma
A început modernizarea străzii Petőfi Sándor din Hunedoara, parte a unui amplu proiect de reabilitare urbană